Αρκετοί χρήστες συσκευών Android, χρησιμοποιούν το εργαλείο AirDroid για να μεταφέρουν αρχεία ή να έχουν πρόσβαση στα μηνύματα και στις επαφές που έχουν στο κινητό τους από το περιβάλλον χρήσης του web browser τους.
Η τελευταία αναβάθμιση φέρνει μία desktop εφαρμογή για Windows PC ή Mac που προσφέρει καλύτερο χειρισμό ειδοποιήσεων καθώς και τον εξ’ αποστάσεως χειρισμό της συσκευής. Η desktop εφαρμογή στην έκδοση 3 του AirDroid διαθέτει πιο καθαρό περιβάλλον χρήσης που επιτρέπει τις απλές μεταφορές αρχείων, το διάβασμα ή την δημιουργία μηνυμάτων κειμένου και τον έλεγχο των αρχείων καταγραφής τηλεφωνικών κλήσεων και των ειδοποιήσεων από όλες τις εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν υποστηρίζονται εγγενώς.
Αυτή όμως η έκδοση περιλαμβάνει και ένα χαρακτηριστικό με την ονομασία AirMirror, που επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει ή να χειρίζεται την συσκευή Android που έχει στην κατοχή του απευθείας από το desktop, χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να απαντάει στα μηνύματα που δέχεται στο WhatsApp app από το PC του, χωρίς να χρειάζεται να σηκώσει το κινητό του από το γραφείο. Για να λειτουργήσει ωστόσο κάτι σαν το παραπάνω, ο χρήστης θα πρέπει να έχει κάνει “root” την συσκευή του.Αν και αποτελεί σίγουρα ένα σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, είναι πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν ώστε η desktop έκδοση του εργαλείο να φτάσει στο επίπεδο των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων της αντίστοιχης web-based εφαρμογής, που επιτρέπει στους χρήστες την περιήγηση στους φακέλους και στα αρχεία τους, την χρήση της κάμερας, την λήψη screenshots, την αλλαγή ringtone κ.ά. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμο δωρεάν για Android από το Google Play store ενώ για τον δωρεάν επίσης desktop client θα χρειαστεί να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του AirDroid για να τον κατεβάσετε.
[iframe url=”https://www.youtube.com/watch?v=oHSYHft_HSo” width=”572″ height=”312″]
[/video_frame]